Въпреки забраната ресторантите в хотелите да работят след 22 часа интернет изобилства

...
Въпреки забраната ресторантите в хотелите да работят след 22 часа интернет изобилства
Коментари Харесай

Въпреки забраната изобилстват офертите за ЧНГ партита

Въпреки възбраната заведенията за хранене в хотелите да работят след 22 часа интернет изобилства с оферти за Коледни и Новогодишни празненства с богата артистична стратегия. На уебстраниците на хотелите също стоят рекламите, приканващи за незабравимо посрещане на 2021 година с музика, веселби, хор а  и шоу. Подобни оферти се разпращат и на електронните пощи на клиенти дори и след последната ограничаваща заповед на здравния министър.

От Сдружението на заведенията в България, които остават затворени до края на януари, също предизвестиха, че техни сътрудници от хотелските заведения за хранене се стягат за бурни новогодишни празненства с стратегии, артисти и диджеи. И се оплакаха отново, че са дискриминирани и че би трябвало да им се позволи да работят най-малко на Нова година.

„ След 22 часа гостите в хотелските заведения за хранене ще би трябвало да се приберат по стаите си, с цел да посрещнат Нова година самостоятелно по двама-трима души “, акцентира тези дни министърът на туризма Марияна Николова по време на обиколката й в зимните курорти. Тя предизвести, че всеки, който наруши възбраната за работа след 22 часа, ще бъде глобен.

В Банско обаче хотелиерите дадоха да се разбере, че чакат особено за Нова година правителството да позволи заведенията за хранене им да работят най-малко до среднощ. И че са подготвени незабавно да реагират с стратегия, в случай че се вземе такова решение.

" Ресторантите ни са най-безопасното място ", не престават да настояват от сектора. Пред министъра на туризма бяха демонстрирани взетите мерки - премерване на температурата на всеки клиент, стерилизация, наложително прилагане на ръкавици при самообслужването на блок-масите за храна, указателни табели за съблюдаване на отдалеченост. 

В някои от по-класните хотели даже са въвели бърз антигенен тест от здравно лице на всеки дошъл гост за сметка на хотела . " Нашият личен състав ще бъде тестван пръв. Само по този начин можем да бъдем сигурни, че ще дойдете здрави да честваме дружно и ще ви изпратим живи и здрави ", дават обещание от велинградски хотел да вземем за пример.

Според някои хотелиери ограничаването за работа до 22 часа не пречи да има празнична вечеря с музикална стратегия на 31 декември. Заповедта на здравния министър обаче постанова ресторантите да са запълнени не повече от 50% от потенциала. Затова и инструкциите са храненето на гостите да става на смени. Това, несъмнено, затруднява празничното отбелязване на Новата година, тъй като графиците са за първа промяна от 20.00 до 21.00 часа и втора - от 21.00 до 22.00 часа. Масово обаче хоелите, които работят сега, нямат и 20% претовареност, тъй че не се постанова изхранване на смени.

Проверка из уеб страниците за групово извършване на покупки, както и на уебстраниците на хотелски комплекси (основно в зимните и спа-курортите), демонстрира, че в множеството случаи наред с нощувките на Коледа и Нова година се оферират и куверти за шоу стратегии.  Посочват се даже кои реализатори, балети, национални оркестри и ди джеи ще вземат участие. В същото време съвсем няма посочена опция за 100% възобновяване на парите от продадените към този момент куверти в случай, че клиентите анулират резервацията си. В най-хубавия случай се предлага да се върне 80% от сумата при отвод.

" Очакваме анулация на резервации поради рестриктивните мерки за работа по Нова година и ще откликнем незабавно и без проблем ", увери пред бТВ Бурхан Немутлу, шеф на хотел в Банско. И апелира колегите му да смъкват всички предложения за коледни и новогодишни куверти. " Това в действителност не са куверти, а халфборд пакети ", посочи той. Халфборд пакетите са по-известни като услугата " полупансион ", която включва нощувка, закуска и вечеря. Гостите се примамват и с гратис прилагане на спа-процедури, басейни, фитнес и даже анимация за децата. Не са малко и оповестените с 20 до 30% понижение на пакетните цени. Въпреки това прави усещане, че почивката по Коледа и Нова година не е по-евтина от предходната година.

" Приемаме поръчки и за румсервиз, като строго се съблюдават хигиеничните правила за обработка на храна ", показва в уеб страницата си столичен хотел. Вероятно по този метод ще работят множеството хотели след 22 часа, когато ресторантът би трябвало да затвори. 

Социологически изследвания демонстрираха преди седмица, че към 25% от българите са смятали да честват Нова година в заведение. След удължаването на локдауна до края на януари делът на тези, които въпреки всичко считат да посетят зимен или спа-курорт в празничните дни,  е едвам 3-4%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР